Investor Relations

Corporate
Governance

Marieke Snoep

Chief Business Market en interim Chief Consumer Market
In het kort

Marieke Snoep (1971) heeft uitgebreide strategische en commerciële ervaring op de Nederlandse telecommunicatiemarkt. Zij is per 1 december 2019 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van KPN als Chief Business Market.

Na het behalen van haar Master of Science in werktuigbouwkunde werkte Marieke als adviseur bij Solvision (nu Ordina) en Atos Origin. Sinds 2002 bekleedde zij diverse managementrollen bij T-Mobile. Vanaf 2012 was zij lid van de Executive Board als Chief Operations Officer (voor alle merken zakelijk en consumer), Chief Business Market en vanaf 2017 Chief Consumer Market voordat zij bij KPN in dienst trad.

Als Chief Business Market is zij verantwoordelijk voor de activiteiten van KPN voor de zakelijke markt en bepaalt zij de commerciële strategie van het bedrijf in het zakelijke domein; dé one-stop-shop voor de Grootzakelijke markt en het Midden- en Kleinbedrijf voor veilige, flexibele, toekomstbestendige netwerken en altijd en overal kunnen samenwerken in de cloud. Iedere dag zet ze zich in om waarde te creëren voor ondernemend Nederland, onder meer met innovaties en veilige ICT-oplossingen om daarmee de cyberweerbaarheid bij overheden en organisaties te verhogen.

Marieke is lid van het bestuur van VNO-NCW, lid van de Raad van Anders van NLdigital, actief lid van topvrouwen.nl en mentor bij nlgroeit, een platform dat Nederlandse MKB-ondernemers helpt groeien.

Het mooiste aan KPN vindt zij de impact die we met onze technologie en experts elke dag maken op BV Nederland. Maar ook de rol die KPN inneemt om samen met klanten en partners Nederland vooruit te helpen op maatschappelijke thema’s zoals het verlagen van de CO2 footprint en het toegankelijk houden van de zorg door digitalisering. ‘Samen kunnen we elke uitdaging aan’ is haar overtuiging. #trotsopKPN

In het kort
Huidige functie:Chief Business Market, interim Chief Consumer Market en lid Raad van Bestuur
Sinds: 2019
Geboren: 1971, Deventer
Nationaliteit: Nederlandse
Opleiding: Universiteit Twente, London Business School
Nevenactiviteiten:
  • lid bestuur VNO-NCW
  • lid Raad van Anders NLdigital
  • lid van SER Topvrouwen
  • mentor bij nlgroeit